Results 1 to 20 of 20

Thread: windows 8 phone

  1. #1

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    I cannot view the forum with my windows phone.
    The rest of slow travel works great.
    Suggestions?

    Editing to add:

    1. See below for a solution
    2 I shared this with our tech forum as this issue can apparently happen not just on our website but others via Windows 8 phones, so I thought others might be interested in the solution.
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

  2. #2
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    Colo, silly question, do you have a computer with Windows 8 loaded? Just curious if you can view it on that. Also, what browser does the Windows 8 phone use?

  3. #3

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    Internet Explorer both classic or mobile version. Neither works.

    Have not switch to Windows 8 on any of my computers

    thanks

    Tom
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

  4. #4


    Slow Traveler

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Medio Vastese
    Posts
    3,460
    Can I ask what you mean by doesn't work?

    Nothing at all?

    Rendered badly?

  5. #5
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    Ditto to Nick's question. Can you take a screen shot?

  6. #6
    Premium Member

    Slow Traveler
    BJinNM's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Placitas, N.M.
    Posts
    1,969
    I have Windows 8 and now Windows 8.1 on two computers and the forums work great. Just thought I would let you guys know in case that makes a difference and since you asked. BJ
    BJ's and Alan's Adventures
    "One’s destination is never a place, but rather a new way of looking at things." – Henry Miller

  7. #7
    Premium Member
    Slow Traveler
    GailS's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Massachusetts
    Posts
    331
    I'm able to use the forums just fine in IE on my Windows 8 phone. Does it not display the forums correctly or is it some other issue trying to interact once displayed?

  8. #8

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    so everything on slow travel works
    until I try to use the forums
    the screen comes up and says "tap to open"
    then when you tap it comes up and says
    "this page requires an app"

    The UC Browser it recommends does not work either.

    I never get to the forums just a loop back to the tap to open screen

    I know it is a setting somewhere but I cannot find it.

    thanks for any help or guidance
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

  9. #9
    Premium Member
    Slow Traveler
    GailS's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Massachusetts
    Posts
    331
    How are you trying to navigate into the forums? If you open IE on the phone and navigate to slowtalk.com then and click on the link there to navigate to the forums does it work? That path takes me directly to the forums (slowtalk.com/groupee) with no prompt for another app.

  10. #10

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    nope - get the same results if I try to go directly by typing in the URL or if I navigate through the Slow Travel site
    it is drivin' me nuts

    thanks
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

  11. #11
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    I've asked Social Strata (the people who create the forum software), to see if they have any ideas on what could be causing it.

  12. #12
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    Colo - can you give us some screen shots of what is happening? You can add them as attachments here or email them to me.

    Here are instructions for taking a screenshot with a Windows 8 phone

  13. #13
    Premium Member
    Slow Traveler
    GailS's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Massachusetts
    Posts
    331
    Kim's right - a screen shot would be useful, especially of the UC Browser recommendation. "Tap to open" is usually associated with trying to open some type of file, not navigating to an URL.

  14. #14

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    Well I am off to Austria in the morning so I will not be able to try any fixes until I return, but here are the requested screen shots.

    Once again thanks for all your help!
    Attached Images Attached Images
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

  15. #15
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    Thanks! Have a great trip. Hopefully, we'll have an answer when you return.

  16. #16
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    Okay - here's what Brian at Social Strata has to say:
    I've done a little bit of digging. It sounds like this is a known issue with Windows Phone 8 that can happen on many websites (and has happened on some major websites like YouTube even). Some users have suggested trying to change the browser's settings from "Desktop version" to "Mobile version" to see if that helps. If the issue persists, the best course of action is probably to contact Microsoft support. The "Search for app in the Store?" option is a "feature" (perhaps more accurately a "nuisance") built-in to the browser. I have no idea what criteria the browser uses to determine if that prompt should be displayed or not. Microsoft should know, and they don't seem to have much documentation explaining how/why they have this behavior in their mobile browser.

    Another thing people suggest to try is to clear the browser's history (cookies, passwords, websites) and reboot the phone to see if that helps.

    Hopefully one of these tricks works to get around Microsoft's browser issues!

  17. #17

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    Sitting on airplane at DCA
    connection time tight, but the suggestion worked!
    Windows 8 phone working.
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

  18. #18
    Premium Member
    Slow Traveler
    GailS's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Massachusetts
    Posts
    331
    Good to hear - I just checked the settings on my phone and have IE set to Mobile Version. I don't remember if that was the default when I got the phone about a year ago or if I changed it. I certainly won't be changing it to Desktop Version now.

  19. #19
    Premium Member
    Moderator

    Slow Traveler
    Kim's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    NJ USA
    Posts
    24,224
    Excellent to hear Colo! Enjoy your travels!

  20. #20

    Slow Traveler
    Colo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    199
    I found that if I start in web version then switch to mobile version of IE it works. Just will not start in mobile version.

    Once again thanks everybody and Vienna was great.
    "Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” - Emerson

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •